bloom-blooming-blossom-462118.jpg

Къщата на пеперудите

Mehr

Стара легенда разказва как богинята на цветята Флора направила подарък на Зевс, като взела чистотата на ранните сутрешни часове, свежестта на планинския поток, кристалния блясък на утринната роса и аромата на всички растения. След това създала прекрасно цвете, нямало подобно в целия свят. Като видял великолепния подарък Зевс не могъл да устои и целунал нежните листенца. И - о чудо! Цветът се отделил от малкото стъбълце и полетял. Така, според древногръцката легенда се появила пеперудата.

Днес имаме възможността да се докоснем на живо до тази легенда, защото в Св. Св. Константин и Елена се намира първата в България целогодишна експозиция на живи пеперуди - "Butterfly House Varna", където всички варненци и гости на курорта могат да усетят атмосферата на тропическите гори.

В къщата на пеперудите вашите деца могат да видят, как се „раждат“ най-удивителните тропическите екземпляри, как пърхат наоколо с ефирните си нежни крилца и се хранят от сока на цитрусови плодове.

"Butterfly House Varna" се намира в Св. Св. Константин и Елена, зад спирка Марек и отваря всеки ден /без понеделник/ от 10 до 18 часа.