Св. Св. Константин и Елена – наистина почивка

Mehr

В днешното напрегнато и стресиращо ежедневие всеки търси своите няколко дена почивка от всичко и всички. В курорта Св. Св. Константин и Елена ще имате възможността да се насладите на СПА процедури, балнеолечение и в същото време да сте заобиколени от вековна история, невероятно синьо море, дивна природа и да се насладите на всяка минута. Предлагаме ви няколко интересни природни места, които да посетите по време на почивката си.

Насладата от обширните плажове около Св. Св. Константин и Елена

Широките плажни ивици на Северното Черноморие предлагат възможност както за многобройни социални контакти, така и за намиране на нужното уединение по време на почивка. Плажът Св. Св. Константин и Елена е широк, чист и с прекрасен пясък. В съседство се намира и плажа к.к. Контантин и Елена – Сахара, който предлага освен простор, златист пясък, слънце, но също и е много подходящ за семейства с дечица. Напливът от хора не е толкова голям и имате безопасност и спокойствие по време на почивката си. Съседен до е и плажът Слънчев ден, където водата не е дълбока, което прави мястото подходящо за малчуганите.  Плажът Траката е дивото място, където заведенията са мираж и е препоръчително да вземете собствени чадър, кърпа,напитки и всичко необходимо. Около Св. Св. Константин и Елена има още много плажни ивици, предлагащи алтернатива за всеки вкус.

Наистина почивка 1
Наистина почивка - Заповядайте при нас!
Наистина почивка 2
Наистина почивка - Оферти от нас!
Наистина почивка 3
Наистина почивка - Подарете си незабравимо изживяване!

Природата около Св. Св. Константин и Елена, която ще ви възхити

В околността на Св. Св. Константин и Елена имате възможността да се насладите и на забележителности, създадени от човешката ръка и цивилизация, и на такива, които са изцяло природни. Вече споменахме за невероятните плажове със златен пясък и чиста вода. Ще ви разкажем малко и за Екопаркът – Ботаническата градина. Намира се от другата страна на пътя за Златни пясъци само на няколко крачки от Св. Св. Константин и Елена. Идеално място за пикник сред природата и разходка. В пределите на екопарка ще видите и Римска гробница, Розариум и още много други любопитни неща. Паркът „Златни пясъци“ е най-малкият природен парк в страната. Тук ще намерите прохлада в летния ден, заобиколени от свеж и „зелен“ въздух. Има 5 основни пешеходни маршрута, които предлагат различна трудност и времетраене в зависимост от вашата подготовка. Налична е пътека, пригодена и за хора с увреждания – мотото е „Природа за всички“. Да не пропуснем и носа Кваклар, който е съвсем близо до плаж Слънчев ден. Аладжа манастир е скален такъв, който е съчетание от природна и архитектурна забележителност само на няколко минути от Св. Св. Константин и Елена. Това е манастир на няколко етажа, обитаван от монаси още през 13-14 век. От първия етаж има стълби, които слизат надолу и водят към „стаите“ в манастира –  монашески килии, интересна църква, кухня, малка гробищна църква и крипта. До тези стълби се стига по едно малко тунелче.

Това са малка част от възхитителните места, които са само на няколко минути от Св. Св. Константин и Елена. Природата, в симбиоза с човешките умения, създава възможността за една незабравима и различна почивка.

 

Насладата от обширните плажове около Св. Св. Константин и Елена
Природата около Св. Св. Константин и Елена, която ще ви възхити