5 неща, които да правите в Св. Св. Константин и Елена през зимата

Mehr

Първият морски курорт на България - Св. Св. Константин и Елена е познат от преди повече от век като място за срещи с морето през всички сезони.

С настъпващата зима избрахме за Вас 5 приятни неща, които може да правите, ако сте гости на курорта. Св. Св. Константин и Елена може да бъде интересен и вълнуващ дори когато слънцето се крие зад облаците, а температурите не се покачват повече от 10 градуса.

1. Разходка по Алеята на скулпторите

Чудати морски създания, русалки и странни обитатели на дълбините на морското дъно могат да бъдат видяни на Алеята на скулпторите, която се намира между Хотел Астор Гардън и Вила Чинка и е със свободен достъп за всички посетителите и гости на курорта. Тя е създадена с произведения от русенски варовик от предходни издания на Пленера по скулптура "Докосване до природата", който се провежда вече 5 поредни години в курорта през месец май. Алеята е естествено допълнение на крайморския пейзаж и може да бъде атрактивна дори през зимата.

А ако продължите разходката си към манастира "Св. Св. Константин и Елена“, в зелените му пространства е разположена и изложбата от още 5 творби на творци от Индия, Белгия, Македония, Турция и България.

2. Кафе и десерт в лобито на Хотел Астор Гардън*****.

След разходката по Алеята, най-уютното и приятно нещо, което може да направите е да посетите лобито на Хотел Астор Гардън и да пиете кафе или да си поръчате нещо сладко, например грилован ананас със сос тофифи от ресторант Азаро. Освен, че ще поглезите сетивата си, може да се насладите на уютната коледна атмосфера в хотела. Селфитата са позволени. :)

3. СПА ритуал в AQUAHOUSE Thermal & Beach

Rest and your energy will be restored. – Lailah Gifty Akita

Какво по-хубаво от това да си подарите СПА преживяване докато навън вее леден вятър или още по-хубаво - прехвърчат първите снежинки?

AQUAHOUSE Thermal & Beach има богато СПА меню, от което може да си изберете процедура.

Можем да Ви препоръчаме Органик ритуал с водорасли Ламинария.

Лентите Ламинария се подготвят непосредствено преди ритуала, като се рехидратират и загряват, за да отделят лечебните си съставки и дълбоко хидратиращ гел. Комбинацията от органик скраб, обвиване с ленти Ламинария и възстановяващ масаж с органик масло, стимулира обменните процеси, дренира, детоксикира и пречиства тялото, намалява болката в мускулите и ставите, подсилва циркулацията на кръвта и имунната система, има тонизиращо и укрепващо действие, намалява стреса и напрежението, пречиства кожата, заздравява и хидратира епидермиса.

4. Обяд в Ресторант Вила Чинка.

Ресторант Вила Чинка е целогодишна кулинарна концепция, съчетаваща свежестта и вкусовете на сезонните продукти от традиционни български рецепти с акценти от средиземноморската кухня. Може да посетите ресторанта за обяд или вечеря с невероятна морска панорама. Препоръчваме да опитате Моряшка салата със скариди, калмар, морски копър, саликорния и салата фризе от новото Есенно меню на ресторанта.

5. Лечебна програма в AQUAHOUSE Thermal & Beach

"Колкото повече - толкова повече" е казал Мечо Пух и това важи в пълна сила за СПА и Балнео процедурите. Зимният сезон е изтощаващ за човешкия организъм - подложени сме не само на ниски температури, но и това е сезона, в който се вихрят простудните и вирусни заболявания. Подарете си здраве чрез силата на минералната вода в Св. Св. Константин и Елена!

В нашето водно царство има богат избор на лечебни програми, реализиращи се под лекарски надзор и съчетаващи полезните свойства на минералната вода с набор от лечебни процедури, масажи, калолечебни и детокс терапии. Лечебните програми може да разгледате ТУК.

Св. Св. Константин и Елена Ви очаква и през зимния сезон!